MÜLLERHOOFD 99 101 ROTTERDAM 2018   Lifetime-woningen met een fenomenaal uitzicht

Op de kop van de Müllerpier, langs de Maas, is een bouwblok uitgegeven bestemd voor zelfbouwwoningen. Han van de Born van KCAP heeft de architectonische randvoorwaarden voor het bouwblok opgesteld en de architecten begeleidt. Deze formule heeft tot een uniek architectonisch project geleid: een robuust bouwblok met individuele woningen. Op de hoeken van het bouwblok zijn grotere kavels waar twee woningen boven elkaar zijn gebouwd. Zo ook Müllerhoofd 99 en 101

Beide woningen hebben een fenominaal uitzicht over de Maas en de Parkhaven. Op de 2e en 4e verdieping zijn woonkamers over de volle diepte (21,50m) van het kavel gebouwd. Samen met de grote glaspartijen en de bandramen ontstaat van voor tot achter ruim zicht op de voorbij varende schepen en de stad\haven-skyline van Zuid.  De buitenruimte van de benedenwoning bestaat uit een tuin op het zuiden en die van de bovenwoning bestaat uit een dakterras met rondom uitzicht. Met mooi weer zijn de verticaal schuivende ramen van de woonkamers te openen en wordt het woongedeelte een loggia.

Behalve dat de woningen energetisch en qua materiaalgebruik duurzaam zijn ontworpen, was ook de duurzaamheid van het gebruik een belangrijk uitgangspunt. De woningen zijn allebei lifetime-bestendig. Dat wil zeggen dat de woningen in iedere levensfase goed bewoonbaar zijn. Om dit mogelijk te maken is in de plattegronden veel flexibiliteit gecreëerd en zijn alle leeflagen gelijkvloers en per lift bereikbaar. De benedenwoning heeft op de begane grond een apart toegankelijke aanleunwoning die ook als bedrijfsruimte\guesthouse in gebruik kan worden genomen.

Mullerhoofd arts en auto
mullerhoofd 99 ad 190419 mijn huis